1992 Columbus

columbusalle

Premiere: Askerhallen

Tid: ca (70:00)

Columbus var et multikulturelt totalteater for 6 biscener og to hovedscener, 9 utøvere, et bevegelseskor på 25, 2 perkusjonister, video, ett storband, en saksofonist, en indisk dannser, 5 ”talking heads” (fra henholdsvis Sri Lanka, Bangladesh, Sør-Afrika, Palestina og Litauen) samt en hilsen fra Nelson Mandela på video fra Sør-Afrika. Framført for 3000 ungdommer i en innendørshall.

Et bestillingsoppdrag fra bistandsorganisasjonen Delta Internasjonalt i anledning 500-års markeringen av Columbus ”oppdagelse” av Amerika. Forestillingens konsept ble bygget rundt Columbus som ”en flygende hollender” som går igjen og ikke finner hvile, men ser imperialismens spiral fortsette i nye manifestasjoner lenge etter sin død.

Målet var at forestillingen ikke skulle være pedagogisk belærende, eller forutsigbar, og derfor ha et stort fokus på de dynamiske vendepunktene og framdriften i forestillingen – vi ønsket at publikum skulle kjenne på kroppen essensen og grepene til en politisk eller kolonialistisk maktbruk.

En av ungdommene ble intervjuet av lokalpressen rett etter forestillingen var slutt sa følgende: ”Jeg har aldri hatt så mange følelser inni meg på en gang før”.

columbussennep

Forestillingen er en samproduksjon med koreografen Per Roar.

Utøver: Sissel Drag, Jan Heimdal, Kristin Hestad, Kari-Anne Stenberg, Kristian Quenild, Tormod Wallem Anundsen, Ten Sing Norway 1991/1992. Regi og Koreografi: Per Roar

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: