1994 Celebration

 

celebrationFlyer

Premiere: The Butterworth Hall, warwick, Coventry

Tid: ca (50:00)

Celebration var en forestilling med 9 utøvere fra henholdsvis India, Cuba, Vietman, Burkina Faso og Norge samt en gruppe ”talking heads” fra ytterligere fire andre land. Disse varierte med de ulike stedene forestillingen ble vist som var Warwick, Ipswich og Oslo.

Forestillingen var et bestillingsverk fra World Alliance of YMCA i forbindelse med deres 150 år jubileum og deres Verdensråd i Coventry. Forestillingen ble vist for tilsammen 2000 tilskuere.

Med visuelle referanser til en sosial bevegelse (rørelse) som ble til en verdensomspennende organisasjon, tok forestillingen for seg hvordan en bevegelse (rørelse) kan stivne til handlingsmønster og bindende strukturer- og den kristiske balansen mellom de mellommenneskelige ønsker om å opprettholde et status quo versus drømmen om å holde (rørelses-) bevegelsesstrømmen åpen og tilgjenglig.

Foruten om den kunstneriske utforrdringen med å overskride det instrumentelle i oppdraget, var forestillingens store formmessige utfordring å finne koder som kommuniserte effektivt og samstemt med et så ekstremt sammensatt publikum – fløyet inn fra hele 115 ulike nasjoner i anledning hovedarrangementet i Warwick.

celebrationRuckmini        celebrTormod

En samproduksjon med koreografen Per Roar.

Skuespillere/dansere: Sissel Drag, Kristin Hestad, Rukmeni Kirkland, Duc Mai-The, Issaka Sawadogo, Kari-Anne Stenberg, Desire Yameogo, Tormod Wallem Anundsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: