1995 Norwegian Time

 

 No_Time_Mfortellerisirkel

Preimere: Inuxa festivalen, Stanley Hall, Bulawayo, Zimbabwe.

Tid: ca (50:00)

Norwegian Time var en forestilling med 6 utøvere og en musiker.

Med utgangspunkt i Norsk Land Bruk eller Ernas Siste Skanse utviklet vi en ny forestilling kalt Norwegian Time, som kunne spilles uavhengig av rom og med publikum i en sirkel, eller semisirkel rundt spilleplassen.

Forestilllingen er bygget på særnorske referanser som vi ønsket å teste mot en virkelighet som ikke kjente til disse. Forestillingen hadde premiere på Inuxa festivalen i Bulawayo, og ble senere vist i alt fra townships-gater i Zimbabwe og Namibia, på 15 års markeringen av staten Zimbabwe i Victoria Fallls, via et småby torg i Nord Botswana, en åpen plass mellom noen få stråhytter på landet ved Rundu og den Angolske grensen i Nord Namibia til Nasjonal Teateret i Windhoek.

Forestillingen fikk ny koloritt av disse erfaringene, og ”timingen” en stramhet som først ble synlig ved hjemkomsten til Norge i forbindelse med forestillinger under Kongsberg Jazzfestival samme år.

95KAutavmengden

Forestillingen er en samproduksjon med koreografen Per Roar.

Skuespillere: Sissel Drag, Kristin Hestad, Mathias Eckhoff, Aleksander Herresthal, Kari-Anne Stenberg, Danser: Per Roar , Musiker: Olav Torget.

Legg igjen en kommentar